Спампаваць каталог Інтэрнэт-крама
Выключыць рэжым для людзей са слабым зрокам
О компании

Аб краме

Хто мы такія

Фабрыка "Камунарка" з'яўляецца адным з найбуйнейшых вытворцаў кандытарскіх вырабаў у Рэспубліцы Беларусь, любімае многімі пакаленнямі. На працягу стагоддзя кандытарская фабрыка ўвесь час здзіўляе ўсіх аматараў салодкага рознымі смачнасцямі: ад традыцыйных пралінавых цукерак да папулярных прысмакаў з шматслаёвымі начыннямі з жэле, нугі, суфле, мяккай карамелі, шакаладу з нечаканымі, часам дзівоснымі спалучэннямі густаў, захоўваючы пры гэтым. прадуктаў.

Фабрыка спецыялізуецца на выпуску шакаладу, цукерак, касача, какава-прадуктаў. Прадпрыемства аснашчана сучасным высокатэхналагічным аўтаматызаваным абсталяваннем для вытворчасці кандытарскіх вырабаў.

Асартымент прадукцыі налічвае больш 300 найменняў.


Наша місія
Прыносіць радасць і задавальненне людзям, захоўваючы і прымнажаючы багатыя традыцыі кандытарскага мастацтва пры максімальна рацыянальным выкарыстанні прыродных рэсурсаў, захаванні спрыяльнага навакольнага асяроддзя, клапоцячыся аб здароўі і бяспецы пры вытворчай дзейнасці. Якасць і бяспека кандытарскіх вырабаў - адзін з найважнейшых паказчыкаў і арыенціраў у працы.
Нашы добрыя якасці
УДАСКАНАЛЕННЕ ТЭХНАЛОГІЙ ВЫТВОРЧАСЦІ
УДАСКАНАЛЕННЕ ТЭХНАЛОГІЙ ВЫТВОРЧАСЦІ
Цяпер на фабрыцы дзейнічаюць 3 асноўныя цэхі: цукерачны цэх, шакаладны цэх, цукерачна-шакаладны. Цукеркі, шакалад, карамель, какава парашок - усё гэта выпускае СААТ «Камунарка».
БОЛЬШ ЗА 25 КРАІН ЭКСПАРТУ
БОЛЬШ ЗА 25 КРАІН ЭКСПАРТУ
Каля 25 працэнтаў выпускаемай прадукцыі адпраўляецца на экспарт: у Расію, Азербайджан, Казахстан, Арменію, ЗША, Канаду, Германію, Ізраіль, Тайланд, Швейцарыю, Японію і іншыя краіны блізкага і далёкага...
ЭКАЛАГІЧНА ЧЫСТАЯ СЫРАВА
ЭКАЛАГІЧНА ЧЫСТАЯ СЫРАВА
Працэс апрацоўкі какава-бабоў ажыццяўляецца непасрэдна на прадпрыемстве, што дазваляе дабіцца асабліва ўважлівага кантролю якасці выпускаемай прадукцыі.
На фабрыцы працуе тры асноўныя цэхі
Цукеркавы цэх
Шакаладны цэх
Цукеркава-шакаладны

У цукерачным цэху вырабляецца большасць легендарных савецкіх брэндаў, такіх як: Сталічныя, Любімая Алёнка, Грыльяж, Вавёрачка, Кара-кум, Беларуская бульбачка, Труфелі, Птушынае малако і іншыя.

У сапраўдны момант на фабрыцы дзейнічаюць 3 асноўных цэхі: цукерачны, шакаладны, цукерачна-шакаладны. Цукеркі, шакалад, какава парашок - усё гэта выпускае СААТ «Камунарка».

У цукерачна-шакаладным цэху вырабляюцца далікатныя збіўныя, грыльяжныя, камбінаваныя, вафельныя цукеркі. Дзякуючы інавацыйнаму абсталяванню акрамя цукерак у цэху вырабляюць шакалад з высокім утрыманнем начыння.

Цукеркавы цэх
Шакаладны цэх
Цукеркава-шакаладны
Сёння СААТ "Камунарка" - адно з самых вядомых прадпрыемстваў Рэспублікі Беларусь, прысмакі якога любяць многія пакаленні.
Гісторыя фабрыкі
1905 год
1905 год
Пачатак гісторыі
Гісторыя фабрыкі «Камунарка» пачалася 15 лютага, калі ў Менскім казначэйстве ўпершыню атрымала прамысловае пасведчанне «Кавярня з кандытарскімі прадуктамі, пякарня кандытарскіх прадуктаў Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага».
Традыцыйна кандытарская фабрыка "Камунарка" святкуе і ўшаноўвае сваіх работнікаў у дзень работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу.
1910 год
1910 год
«Крама кандытарская і кандытарская майстэрня» Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага
1914 год
1914 год
«Фабрыка кандытарскіх вырабаў Жорж» Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага
1921 год
1921 год
Фабрыка была перайменавана ў Мінскую кандытарскую фабрыку "Прагрэс".
1926 год
1926 год
Фабрыка была перайменавана ў Мінскую кандытарскую фабрыку "Прагрэс"
1929 год
1929 год
Перайменаванне фабрыкі
У гонар 12-х угодкаў Вялікай Кастрычніцкай сацыялістычнай рэвалюцыі фабрыка была перайменаваная ў Менскую кандытарскую фабрыку «Камунарка».

Адначасова на процілеглай ускраіне горада на пустцы, які насіў тады найменне «Тры карчмы», будаваўся без прыпынку асноўнай вытворчасці спецыяльны трохпавярховы вытворчы корпус для новай механізаванай кандытарскай фабрыкі. Гэта была адна з будоўляў першай пяцігодкі СССР.

Да моманту пуску на фабрыцы выпрацоўваліся толькі незагорнутыя кандытарскія вырабы, заверточные машыны сталі з'яўляцца толькі ў 1932-1933гг. У той жа час быў абсталяваны і дражджэйны цэх. Да гэтага часу дражэ ў БССР не выпрацоўвалася.
1931 год
1931 год
Фабрыка ўступіла ў строй дзейных
1 мая фабрыка ўступіла ў строй дзеючых, а 3 мая пачаў функцыянаваць мяккашакаладны цэх, а праз некалькі месяцаў і карамельны.

Адначасова на процілеглай ускраіне горада на пустцы, якая насіла тады назву "Тры карчмы", будаваўся без прыпынку асноўнай вытворчасці спецыяльны трохпавярховы корпус для новай механізаванай кандытарскай фабрыкі. Гэта была адна з будоўляў першай пяцігодкі СССР.

Да моманту пуску на фабрыцы выпрацоўваліся толькі незагорнутыя вырабы, заверточные машыны сталі з'яўляцца толькі ў 1932 - 1933 гг. У той жа час быў абсталяваны дражэйны цэх. Да гэтага часу дражэ ў БССР не рабілася.
1935 год
1935 год
Цукеркі "Беларуская бульба" і "Камунарка"
Распрацаваныя тэхнолагамі фабрыкі цукеркі "Беларуская бульбачка" і "Камунарка" былі ўключаны ў першы даведнік уніфікаваных рэцэптур кандытарскіх вырабаў па Савецкім Саюзе.
1950 год
1950 год
Новыя рэцэптуры
Спецыялісты прадпрыемства сталі надаваць асаблівае значэнне распрацоўцы новых рэцэптур кандытарскіх вырабаў. Менавіта тады былі створаны адны з самых лепшых сартоў цукерак і шакаладу. Пасля многія з іх па праве сталі лічыцца класічнымі.
2012 год
2012 год
Змяненне асартыменту
На фабрыцы былі ўстаноўлены дзве поўнакамплектныя новыя лініі па вытворчасці вафельных і збіўных сартоў цукерак, што ў значнай ступені паўплывала на змяненне асартыменту выпускаемай прадукцыі, зніжэнне затрат на вытворчасць, а таксама павелічэнне аб'ёмаў выпуску прадукцыі і продажаў.
2014 год
2014 год
Лінія па выпуску шакаладу з буйнымі дабаўкамі і начыннямі
Была запушчана лінія па выпуску шакаладу з буйнымі дабаўкамі і начыннямі. Яна дазволіла павялічыць вытворчасць шакаладу да 5000 тон у год і значна разнастаіць асартымент шакаладу, які выпускаецца: з суцэльным фундукам, разынкамі, салёным арахісам, сухафруктамі.
2015 год
2015 год
Цукеркі з камбінаванымі карпусамі
Устаноўлена лінія па вытворчасці цукерак з камбінаванымі карпусамі, такімі як: помадка-жэле, жэле з вадкім цэнтрам і г.д.
2016 год
2016 год
Цэхі фабрыкі
Цяпер на фабрыцы дзейнічаюць 3 асноўныя цэхі: цукерачны цэх, шакаладны цэх, цукерачна-шакаладны. Цукеркі, шакалад, карамель, какава парашок - усё гэта выпускае СААТ «Камунарка».
2019 год
2019 год
"Халодны штамп"
Устаноўлена поўнакамплектная лінія па вытворчасці кандытарскіх вырабаў спосабам "халодны штамп". Кандытарская фабрыка "Камунарка" стала першым прадпрыемствам у Рэспубліцы Беларусь, якое вырабляе шакалад з двухслаёвымі начынкамі".
2020 год
2020 год
Вытворчасць узбуйненых цукерак з фруктова-грыльяжным корпусам
Устаноўлена лінія па вытворчасці ўзбуйненых цукерак з фруктова-грыльяжным корпусам. Гэта прадукцыя карыстаецца павышаным попытам на ўнутраным і знешнім рынках дзякуючы натуральнаму густу і нестандартнаму фармату.
У 2020 годзе СААТ "Камунарка" выпусціла 30 тыс. тон салодкай прадукцыі. Шырокі асартымент фабрыкі налічвае больш за 350 найменняў кандытарскіх вырабаў.
2021 год
2021 год
Запусцілася высокапрадукцыйная лінія
Якая дазволіла павялічыць выпуск шакаладных плітак вагой 20 г і 100 г у некалькі разоў.
2022 год
2022 год
Запушчаны праект па будаўніцтве новага вытворчага ўчастка
па вырабе новых відаў шакаладу і цукерак, а таксама шакаладных паўфабрыкатаў.
Кандытарская фабрыка Камунарка стала дыпламантам конкурсу на суісканне Прэміі Садружнасці Незалежных Дзяржаў за дасягненні ў галіне якасці прадукцыі і паслуг.
1905
1910
1914
1921
1926
1929
1931
1935
1950
2012
2014
2015
2016
2019
2020
2021
2022
дадатковая інфармацыя
дадатковая інфармацыя
дадатковая інфармацыя
дадатковая інфармацыя
Асноўнымі задачамі і функцыямі СААТ "Камунарка" з'яўляюцца:
  • Выпуск канкурэнтаздольнай, якаснай і бяспечнай прадукцыі для максімальнага задавальнення патрэбнасцей і чаканняў спажыўцоў, забяспечваючы пры гэтым бяспечныя ўмовы працы персаналу і мінімізуючы існуючыя ўздзеянні на навакольнае асяроддзе;
  • Выкананне ўстаноўленых заканадаўчых, нарматыўных і іншых абавязковых патрабаванняў, звязаных з рызыкамі ў галіне якасці і бяспекі, аховы працы і аховы навакольнага асяроддзя;
  • Захаванне і пашырэнне ўнутраных і знешніх рынкаў збыту;
  • Пастаяннае навучанне і матывацыя персаналу, уцягванне ўсіх супрацоўнікаў у працэс пастаяннага паляпшэння сістэм менеджменту;
  • Пастаяннае павышэнне рэзультатыўнасці сістэм менеджменту;
  • Забеспячэнне ўпэўненасці спажыўцоў у няўхільным выкананні патрабаванняў да прадукцыі з улікам захавання навакольнага асяроддзя і здароўя чалавека;
  • Адкрытасць і даступнасць інфармацыі.
Фабрыка сёння
1905 год
1905 год
Гісторыя фабрыкі «Камунарка» пачалася 15 лютага, калі ў Менскім казначэйстве ўпершыню атрымала прамысловае пасведчанне «Кавярня з кандытарскімі прадуктамі, пякарня кандытарскіх прадуктаў Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага».
Традыцыйна кандытарская фабрыка "Камунарка" святкуе і ўшаноўвае сваіх работнікаў у дзень работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу.
1910 год
1910 год
1914 год
1914 год
1921 год
1921 год
1926 год
1926 год
1929 год
1929 год
У гонар 12-х угодкаў Вялікай Кастрычніцкай сацыялістычнай рэвалюцыі фабрыка была перайменаваная ў Менскую кандытарскую фабрыку «Камунарка».

Адначасова на процілеглай ускраіне горада на пустцы, які насіў тады найменне «Тры карчмы», будаваўся без прыпынку асноўнай вытворчасці спецыяльны трохпавярховы вытворчы корпус для новай механізаванай кандытарскай фабрыкі. Гэта была адна з будоўляў першай пяцігодкі СССР.

Да моманту пуску на фабрыцы выпрацоўваліся толькі незагорнутыя кандытарскія вырабы, заверточные машыны сталі з'яўляцца толькі ў 1932-1933гг. У той жа час быў абсталяваны і дражджэйны цэх. Да гэтага часу дражэ ў БССР не выпрацоўвалася.
1931 год
1931 год
1 мая фабрыка ўступіла ў строй дзеючых, а 3 мая пачаў функцыянаваць мяккашакаладны цэх, а праз некалькі месяцаў і карамельны.

Адначасова на процілеглай ускраіне горада на пустцы, якая насіла тады назву "Тры карчмы", будаваўся без прыпынку асноўнай вытворчасці спецыяльны трохпавярховы корпус для новай механізаванай кандытарскай фабрыкі. Гэта была адна з будоўляў першай пяцігодкі СССР.

Да моманту пуску на фабрыцы выпрацоўваліся толькі незагорнутыя вырабы, заверточные машыны сталі з'яўляцца толькі ў 1932 - 1933 гг. У той жа час быў абсталяваны дражэйны цэх. Да гэтага часу дражэ ў БССР не рабілася.
1935 год
1935 год
Распрацаваныя тэхнолагамі фабрыкі цукеркі "Беларуская бульбачка" і "Камунарка" былі ўключаны ў першы даведнік уніфікаваных рэцэптур кандытарскіх вырабаў па Савецкім Саюзе.
1950 год
1950 год
Спецыялісты прадпрыемства сталі надаваць асаблівае значэнне распрацоўцы новых рэцэптур кандытарскіх вырабаў. Менавіта тады былі створаны адны з самых лепшых сартоў цукерак і шакаладу. Пасля многія з іх па праве сталі лічыцца класічнымі.
2012 год
2012 год
На фабрыцы былі ўстаноўлены дзве поўнакамплектныя новыя лініі па вытворчасці вафельных і збіўных сартоў цукерак, што ў значнай ступені паўплывала на змяненне асартыменту выпускаемай прадукцыі, зніжэнне затрат на вытворчасць, а таксама павелічэнне аб'ёмаў выпуску прадукцыі і продажаў.
2014 год
2014 год
Была запушчана лінія па выпуску шакаладу з буйнымі дабаўкамі і начыннямі. Яна дазволіла павялічыць вытворчасць шакаладу да 5000 тон у год і значна разнастаіць асартымент шакаладу, які выпускаецца: з суцэльным фундукам, разынкамі, салёным арахісам, сухафруктамі.
2015 год
2015 год
Устаноўлена лінія па вытворчасці цукерак з камбінаванымі карпусамі, такімі як: помадка-жэле, жэле з вадкім цэнтрам і г.д.
2016 год
2016 год
Цяпер на фабрыцы дзейнічаюць 3 асноўныя цэхі: цукерачны цэх, шакаладны цэх, цукерачна-шакаладны. Цукеркі, шакалад, карамель, какава парашок - усё гэта выпускае СААТ «Камунарка».
2019 год
2019 год
Устаноўлена поўнакамплектная лінія па вытворчасці кандытарскіх вырабаў спосабам "халодны штамп". Кандытарская фабрыка "Камунарка" стала першым прадпрыемствам у Рэспубліцы Беларусь, якое вырабляе шакалад з двухслаёвымі начынкамі".
2020 год
2020 год
Устаноўлена лінія па вытворчасці ўзбуйненых цукерак з фруктова-грыльяжным корпусам. Гэта прадукцыя карыстаецца павышаным попытам на ўнутраным і знешнім рынках дзякуючы натуральнаму густу і нестандартнаму фармату.
У 2020 годзе СААТ "Камунарка" выпусціла 30 тыс. тон салодкай прадукцыі. Шырокі асартымент фабрыкі налічвае больш за 350 найменняў кандытарскіх вырабаў.
2021 год
2021 год
Якая дазволіла павялічыць выпуск шакаладных плітак вагой 20 г і 100 г у некалькі разоў.
2022 год
2022 год
па вырабе новых відаў шакаладу і цукерак, а таксама шакаладных паўфабрыкатаў.
Кандытарская фабрыка Камунарка стала дыпламантам конкурсу на суісканне Прэміі Садружнасці Незалежных Дзяржаў за дасягненні ў галіне якасці прадукцыі і паслуг.
Нашы супрацоўнікі
Анюхоўскі Сяргей Анатольевіч
Анюхоўскі Сяргей Анатольевіч
Генеральны дырэктар
Камаеў Ігар Мікалаевіч
Камаеў Ігар Мікалаевіч
Намеснік генеральнага дырэктара - галоўны інжынер
Панятоўская Ірына Сяргееўна
Панятоўская Ірына Сяргееўна
Памочнік генеральнага дырэктара па развіцці
Мядзведзіцкава Наталля Валер'еўна
Мядзведзіцкава Наталля Валер'еўна
Намеснік генеральнага дырэктара па ідэалагічнай і кадравай рабоце
Госцеева Юлія Віктараўна
Госцеева Юлія Віктараўна
Намеснік генеральнага дырэктара па вытворчасці
Камаеў Мікалай Васільевіч
Камаеў Мікалай Васільевіч
Памочнік генеральнага дырэктара па асобых даручэннях
Гантарава Святлана Аляксандраўна
Гантарава Святлана Аляксандраўна
Намеснік генеральнага дырэктара па камерцыйных пытаннях
Бойка Алена Уладзіміраўна
Бойка Алена Уладзіміраўна
Галоўны бухгалтар
Козыр Ганна Леанідаўна
Козыр Ганна Леанідаўна
Начальнік упраўлення па якасці
Лабанаў Юрый Аляксандравіч
Лабанаў Юрый Аляксандравіч
Начальнік упраўлення эканамічнай бяспекі і прававой працы
Наши клиенты